vrijdag 21 februari 2014

Cinnamon Peanut Butter

Misschien wist je het al, maar ik ben verslaafd aan pindakaas. Ik doe het op bijna alles, rijstwafels, dadels, gedroogde vijgen, havermout, brood, banaan en soms eet ik het zelfs gewoon met een lepel. Ja zo verslaafd dus.. haha. Tijdens mijn tijd in Amerika is deze verslaving ontstaan en zo gek was dat niet want daar gebruiken ze pindakaas in bijna alles. Pindakaas ijs, fronzen yoghurt, pindakaas taart, koekjes cakes, chocolaatjes en nog veel meer. Dus als nieuwe pindakaas verslaafde begaf ik me in een pindakaas hemel. Jammer genoeg kwam ik er al gauw achter dat in heel veel van de heerlijke potjes pindakaas ongezonde ingrediënten verstopt zaten, zoals slechte oliën, geraffineerde suikers en andere ongezonde toevoegingen. Gelukkig zaten er wel varianten tussen met alleen goede ingrediënten, maar dat was wel even zoeken. Wat ook nieuw was voor mij was dat ze pindakaas met smaakjes verkochten, bijvoorbeeld pindakaas met kaneel en rozijnen, chocolade pindakaas, witte chocolade pindakaas en pindakaas met ahorn siroop. En dit merk was ook nog eens best gezond! Maar goed, toen ging ik weer terug naar Nederland en had ik geen toegang meer tot deze pindakaas... Maaaaar niet getreurd, want pindakaas is super makkelijk zelf te maken! En als je het zelf kan maken kun je ook zelf smaakjes toevoegen en dat heb ik dus gedaan.

Deze pindakaas heeft een licht kaneel smaakje! Als je de combinatie pindakaas en kaneel nog niet hebt geprobeerd dan moet je dat absoluut doen, want het is echt super lekker! Normaal gesproken deed ik al standaard kaneel op mijn pindakaas dus dit was een snel gemaakte keuze. Bovendien is kaneel ook nog eens heel gezond en omdat er verder niks is toegevoegd behalve een snufje zout is dit een super gezond smeerseltje.

Kaneel Pindakaas


Ingrediënten


- 350 gr gepelde pinda's (zonder vliesjes)
- 1 1/2 tl kaneel
- snuf himalaya zout of zee zout

Methode


Giet de pinda's in een keukenmachine en vermaal de pinda's net zolang totdat het een vloeibare pasta is. Dit duurt meestal een paar minuten. Voeg de kaneel en zout toe en zet de keukenmachine nog even aan totdat alles goed met elkaar is vermengd. Giet de pindakaas in een pot en klaar is kees!

Geniet ervan!



------------------- English ----------------------




Maybe you have already noticed, but I'm addicted to peanut butter. I put it on almost everything, rice cakes, dates, dried figs, oatmeal, bread, banana and sometimes I even eat it by the spoon. Jup, that addicted.. haha. During my time in the States this addicted was formed and that is not a really weird thing giving the fact that they use it in literally everything over there. Peanut butter ice-cream, frozen yogurt, peanut butter pie, cookies, cakes, chocolates, you name it. As a newly addicted girl, I was in peanut butter heaven! Sad enough, I quickly found out that in a lot of those jars of peanut butter, a lot of bad ingredients were hidden, such as bad oils, refined sugars and other unhealthy additives. Luckily, there also were brands of peanut butter which were healthy, but it took me some time to find them. What was also new to me, was that there were peanut butters with yummy flavors! For instance, peanut butter with cinnamon and raisins, chocolate, white chocolate and with maple syrup. This particular brand was also pretty healthy! But well, my time in the States came to an end and back in the Netherlands I did not have the access to these delicious peanut butter jars... BUT, don't be sad, because making your own peanut butter is super easy! And if you can make it yourself, you can also add flavors to it. and that's what I did.

This peanut butter has a cinnamon flavor! If you have never tried the combination of peanut butter and cinnamon yet, please do try because it is delicious! Normally, I would already add cinnamon every time  I spread peanut butter on something, so this was a fast made choice. On top of that, cinnamon is really healthy and because nothing more is added than a little bit of salt, this makes a pretty healthy spread.

Cinnamon Peanut Butter


Ingredients


- 350 gr of peeled peanuts (without the thin skins)
- 1 1/2 tsp cinnamon
- pinch of himalayan salt or sea salt

Method


Put the peanuts in a food processor and pulse until a liquid consistency is formed, this should take a couple minutes. Add the cinnamon and salt and process until everything is combined. Pour the peanut butter in a jar and done is your homemade deliciousness!

Enjoy!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog.
If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.