dinsdag 25 maart 2014

Cashew Cream Cheese

Toen ik voor het eerst het idee zag om 'zuivel' te maken van cashew noten was ik echt super benieuwd, hoe doe je dit?! Aangezien ik niet zo goed tegen zuivel kan en kaas dus maar heel af en toe eet was ik razend enthousiast! Ik hou super van kaasjes en roomkaasjes en dit is dus de manier om ook van die romige heerlijkheid te kunnen genieten zonder de nadelen van zuivel. 

Een tijdje terug had ik mijn eerste ervaring met cashew noten kaas en wel in de vorm van een 'raw' cheesecake die ik heb gemaakt tijdens een workshop bij een bloggersbijeenkomst. Erg leuk en ook erg lekker! De romigheid van die cheesecakejes was echt perfect. Dus je snapt het al, zoiets wilde ik ook zelf maken. 

En toen is deze vegan roomkaas spread ontstaan. Een roomkaas zonder room maar wel met de romigheid, textuur en smaak die je zou verwachten van een roomkaasje. 


Cashew 'Roomkaas'


Ingrediƫnten


- 1 cup cashew noten
- 1 limoen
- 1/2 tl appel cider azijn
- snuf grof zee zout

Methode


- week de cashews minstens 4 uur in water. Ik heb ze een nachtje laten staan, maar 4 uur zou voldoende moeten zijn
- Giet het water af en doe de noten in een keukenmachine.
- Mix dit totdat het een hele fijne vorm heeft aangenomen.
- voeg nu het sap van 1 limoen, de azijn en de zout toe.
- Mix dit alles voor een tijdje totdat je een mooi gladde pasta hebt.
- schep het in een afsluitbare pot en je 'roomkaas' is klaar!

Geniet ervan!





----------------------- English -------------------





When I first came accros this idea to make dairy product out of cashew nuts I was beyond curious, how in the world do you make this?! Seen the fact that I can't handle dairy products that well and eat cheese only in very limited amounts, I reacted really enthusiastic. I really really love all sorts of cheese and this is the perfect way to enjoy the creaminess of cream cheese without all the disadvantages of dairy!

Not so long ago I had my first experience with vegan cheese and that in the form of a raw cheesecake that I made at a workshop during a bloggers meeting. A lot of fun and also a lot of deliciousness! The creaminess of these little treats were perfect. So yes you guessed it, I needed to make this myself.

And that is how this vegan cream cheese spread was born. A cream cheese without the cream but with the creaminess, texture and flavor you would expect a cream cheese to have.


Cashew Cream Cheese


Ingredients


- 1 cup cashews
- 1 lime
- 1/2 tsp apple cider vinegar
- pinch coarse sea salt

Method


- Soak te cashews for at least 4 hours in water. Ik let them soak overnight, but 4 hours should be enough.
- Drain the cashews and put them in a food processor.
- Pulse until a very fine mixture.
- Add the lime juice, apple cider vinegar and salt.
- Pulse until you have a smooth paste.
- Scoop it in a glass jar and your cream cheese is ready!

Enjoy!

Geen opmerkingen: