woensdag 15 januari 2014

Berry Almond Oats

Bosbessen en frambozen zijn echt een super combinatie. Samen smaken ze heerlijk en de kleur combinatie is ook zo mooi! Dit heerlijk kommetje havermout is gemaakt met blauwe bessen, frambozen, amandel pasta en een beetje dadel stroop. Bessen zitten vol met anti-oxidanten en vitamines. Het zijn eigenlijk een soort kleine vitamine bommetjes. Ze geven bovendien de havermout een mooi paars kleurtje. Amandelen zitten daarnaast vol met goede vetten en proteïnen zodat je langer verzadigd bent.

Dit recept is ook te vinden op mijn blog op www.boostyourhealth.nl!

Bessen Amandel Havermout


Ingredi├źnten


- 40 gr havermout
- 250 ml soja melk
- 1/4 cup blauwe bessen
- 1/4 cup frambozen
- 1 el amandel pasta
- 1 tl dadel stroop 
- flinke snuf kaneel
- 1 gedroogde vijg

Methode


Giet de havermout en de melk in een pannetje op hoog vuur. Roer totdat het begint te bubbelen en zet het vuur lager. Voeg een deel van de bessen en de kaneel toe en blijf roeren tot een papje. Giet de pap in een kom en top met de amandel pasta, de rest van de bessen, de vijg en de dadel stroop.

Eetsmakelijk!-------------------- English ---------------------Blueberry Almond Oats


Ingredients


- 40 gr oats
- 250 ml soy milk
- 1/4 cup blueberries
- 1/4 cup raspberries
- 1 tbsp almond butter
- 1 tsp date syrup
- big pinch of cinnamon
- 1 dried fig

Method

Pour the milk together with the oats in a small pan and stir until it starts to bubble. Lower the heat and add a part of the berries together with the cinnamon. Keep stirring until your desired consistency and pour the oats in a bowl. Top with the almond butter, dried fig and the date syrup.

Enjoy!

Geen opmerkingen: