donderdag 6 maart 2014

Coriander Hummus

Ik hou van hummus! Het is zo smeuïg, rijk van smaak en fris en een groot voordeel is dat je er je eigen smaken aan kan geven. Dit keer heb ik gekozen om een humus te maken met verse koriander, een van mijn absolute favoriete kruiden. Humus kun je echt absoluut bij bijna alles eten, als dip, spread, in salades en ga maar door. Het is zo ontzettend makkelijk om te maken en ook nog eens super gezond!


Koriander Humus


Ingrediënten


- 1 1/2 cup kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
- 3 el olijfolie
- 3 el water
- sap van 1 citroen
- 2 el tahini (sesampasta)
- 3/4 tl komijn poeder
- 1/2 tl curry poeder
- grote hand koriander
- zee zout/peper

Methode


Heel simpel, gooi alle ingrediënten in een keukenmachine en mix alles tot een gladde massa.
Serveer deze humus als dip voor groente sticks en zoete aardappel frietjes, of smeer het op je favoriete brood en crackers. Ook heerlijk in salades!

Eetsmakelijk!




----------------------- English -----------------------




I love hummus! It is so creamy, rich and fresh, and a great pro is that you can give it all the flavors you want. This time I chose fresh coriander, one of my all time favorite herbs. You can eat hummus with absolutely almost everything, as a dip, spread, in salads and so forth. It is so easy to make and also super healthy!


Coriander Hummus


Ingredients


- 1 1/2 cup chickpeas (drained and rinsed)
- 3 tbsp olive oil
- 3 tbsp water
- juice of 1 lemon
- 2 tbsp tahini
- 3/4 cumin powder
- 1/2 tsp curry powder
- big handful of coriander (cilantro US)
- sea salt/pepper

Method


Really simple, throw all the ingredients in a food processor and process until a smooth consistency.
Serve this hummus as a dip for veggie sticks and sweet potato fries, or spread it on your favorite bread and crackers. Also delicious in salads!

Enjoy!

Geen opmerkingen: