zondag 8 december 2013

Date, Fig and Pomegranate Oats

Liefde voor granaatappels! Deze prachtige vruchten bevatten superveel antioxidanten en zijn dus erg goed voor je immuunsysteem. Heel handig nu het kouder wordt en iedereen die extra vitamintjes goed kan gebruiken. De roze pitjes bevatten bovendien ook polyfenolen, kalium, foliumzuur, ijzer en de vitaminen A, B en C.

Dadel, vijgen en granaatappel havermout


IngrediĆ«nten 


- 40 gram havermout 
- 250 ml sojamelk (ongezoet)
- 2 dadels (bv. 1 vers en 1 medjool)
- 2 gedroogde vijgen
- 1/2 cup granaatappel pitjes
- 1 tl kaneel

Methode


Giet de havermout met de soja melk in een pannetje en roet totdat het borrelt. Zet het vuur wat lager en voeg 1 (verse) dadel en 1 gedroogde vijg in stukjes toe samen met de kaneel. Blijf roeren totdat het een papje is en giet in een kom. Top met de ander (medjool) dadel in stukjes en stukjes gedroogde vijg en de granaatappel pitjes.

Eetsmakelijk!




----------- English ----------



Love for pomegranates! These beautiful fruits contain tons of antioxidants and are really good for you immune system. This comes in handy now the days are getting colder and everybody could need some extra vitamins. The pink seeds also contain polyfenols, potassium, folate, iron and the vitamins A, B and C.

Date, fig and pomegranate oats


Ingredients


- 40 gr oats
- 250 ml soy milk (unsweetened)
- 2 dates (I used 1 medjool and 1 fresh)
- 2 dried figs
- 1/2 cup pomegranate
- 1 tsp cinnamon

Method


Pour the milk together with the oats in a small pan and stir until it starts to bubble. Lower the heat and add 1 fig and 1 date (fresh) in little pieces together with the cinnamon. Keep stirring until your desired consistency and pour the oats in a bowl. Top with the other date (medjool) and dried fig and the pomegranate seeds.

Enjoy!



Geen opmerkingen: