Koriander Pesto
Ingrediƫnten
- 130 gr koriander
- 100 gr pecorino
- 50 gr walnoten
- 50 gr zonnebloem pitten
- 300 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 limoenen
Methode
Gooi de koriander, de pecorino, knoflook en een beetje van de olie in een keukenmachine en mix alles eventjes fijn.
Rooster de noten en pitten in een droge pan en gooi het erbij met nog een deel van de olie. Mix alles en voeg het sap van 2 limoentjes toe samen met de rest van de olie en een beetje peper en hymalaya zout (of zeezout) toe. Mix dit tot een gemengd geheel.
Tip: aangezien dit een groot recept is kun je het altijd delen door 2 of 3, of je giet een deel in ijsblok vormpjes en vriest het in. Zo heb je kleine porties pesto die je kan gebruiken in bijvoorbeeld sauzen of gerechten.
Geniet!
---------------- English ------------------
I just love love love Coriander! I put it in everything, soups, salads, pasta, on crackers, I even sometimes eat it by the leave. Coriander in pesto was something I wanted to try for ages and this is the result. Super delicious and you can use it in so many ways!
Coriander Pesto
Ingredients
- 130 gr coriander (cilantro)
- 100 gr pecorino cheese
- 50 gr walnuts
- 50 gr sunflower seeds
- 300 ml olive oil
- 2 cloves garlic
- 2 limes
Method
Put the coriander, pecorino, garlic and a part of the oil in a food processor and pulse for a little.
Dry roast the nuts and seeds in a pan and add to the food processor with another part of the oil. Mix everything and add the juice of 2 limes and some pepper and hymalayan salt (or sea salt). Pulse until a pesto consistency.
Tip: because this is a large recipe you can always devide it by 2 or 3, or you can pour a part in ice cube trays and freeze it. Now you have little portions ready, which you can add to, for instance, sauces and dishes.
Enjoy!
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten