dinsdag 5 november 2013

Banana Peanut Butter Oats

Vandaag het ik havermout gemaakt met banaan en pindakaas, zooo lekker! Mijn pindakaas verslaving is begonnen in Amerika, daar maken ze echt ALLES met pindakaas haha. Op de boterham met jam of Nutella, in koekjes, taarten, cakes en ijs. Vaak wordt het verwerkt in ongezonde zoetigheden en aangezien ik het liever gezond houd ben ik zelf op zoek gegaan naar gezonde alternatieven. Dit is een van de recepten die er uiteindelijk is uitgekomen en wie wil er nou geen ontbijt dat heerlijk smaakt, makkelijk te maken en ook nog eens super gezond is?

Banaan & Pindakaas Havermoutpap


Ingrediënten 

- 40 gr havermout
- 200 ml soja melk
- 1 tl kaneel
- 1 banaan
- 1 el pindakaas* 
- klein handje gojibessen

Methode

Verwarm de soja melk in een pannetje op middelhoog vuur totdat het gaat bubbelen, zet het vuur lager en voeg de havermout, 3/4 van de banaan (geprakt) en de kaneel toe en blijf roeren tot een papje. Giet de pap in een kom en top met de overige banaan, een eetlepel pindakaas en de gojibessen.

Eetsmakelijk!

Tip: Om extra tijd te besparen kan je een avond van te voren de melk en havermout mengen in een kom en een nacht laten weken in de koelkast, dan hoef je het alleen maar op te warmen in een pannetje tot het een papje is. 

*Ik gebruik altijd pindakaas waar geen suiker aan toe is gevoegd, vaak staat er op de ingrediënten lijsten 'dextrose', wat ook suiker betekent. Helemaal goed is pindakaas met als enige ingrediënt pinda's, maar aangezien die alleen in natuurvoedingswinkels te krijgen zijn en vaak duurder zijn de de gewone in de supermarkt is de pindakaas zonder suiker ook oké.


---------- English -----------


This morning I made a big warm bowl of oatmeal with banana and peanut butter and is was sooo delicious! My peanut butter addiction started in the USA, there they make almost everything with peanut butter haha. Sandwiches with PB and jelly or Nutella, in cookies, pies, cakes and ice-cream. Most of the time these foods are pretty unhealthy and because I like to keep it healthy I came up with some yummy and healthy alternatives. This is one of those recipes and who doesn't like a good filling breakfast which is easy to make, tastes delicious and also happen to be super healthy?

Banana Peanut Butter Oats


Ingredients

- 40 gr oats
- 200 ml soy milk
- tsp cinnamon
- 1 banana
- tbsp peanut butter*
- some gojiberries

Method

Pour the soy milk in a small pan and heat it up on a medium high heat till it starts to bubble. Turn down the heat a little and stir in the oats, cinnamon and 3/4 of the banana (mashed). Stir until your desired consistency. Top with the rest of the banana, peanut butter and the gojiberries.

Enjoy!

Tip: to save time, you can soak the oats and the soy milk in a bowl in the fridge overnight. Then you only have to warm it up in a small pan till your desired consistency.

*I always use peanut butter with no added sugar. The best is peanut butter consisting of just peanuts but because of the fact that they are less available and cost more the peanut butter with only no added sugar is okay as well.



Geen opmerkingen: