donderdag 27 februari 2014

Carrot "Cream" Cake Swirl Oats

Dit moet je een keer proberen! Een romige havermout met een heerlijke saus erdoorheen geroerd. Net alsof je een stuk wortel taart eet maar dan zonder alle slechte vetten en suikers! Een zuivel-vrij, suikervrij, en heerlijk zoet havermout recept dat mag.

Wortel "Room" Taart Swirl Havermout


Ingrediƫnten


Voor de havermout:


- 40 gr havermout
- 250 ml rijst melk
- 1/2 cup geraspte wortel (of wortel pulp uit je slowjuicer)
- 1/2 bevroren banaan
- flinke snuf koek en speculaas kruiden
- flinke snuf kaneel
- paar goji bessen
- 1 gedroogde vijg
- paar cacao nibs


Voor de Pindakaas Ahorn Swirl:

- 1 el pindakaas
- 1 el rijst melk
- 2 tl ahorn siroop

Methode


Doe de halve banaan, wortel en de rijst melk in een keukenmachine en mix alles tot een romig geheel.
Giet het mengsel met de havermout in een pannetje en verwarm het al roerend op hoog vuur tot het begint te bubbelen. Zet het vuur lager en voeg alle kruiden toe. Roer tot een papje en giet het in een kom.
Mix de pindakaas, rijst melk en de ahorn siroop tot een glad geheel.
Swirl het pindakaas mengsel door de havermout en top met de stukjes gedroogde vijg, cacao nibs en goji bessen.

Eetsmakelijk!



--------------------- English -------------------



You've got to try this! A creamy carrot cake oatmeal recipe with a delicious sauce swirled through it. Just as if you are eating a big piece of carrot cake without all the sugars and bad fats! A dairy-free, sugarfree and deliciously sweet completely guilt free oatmeal recipe.

Carrot "Cream" Cake Swirl Oats


Ingredients


For the oats:

- 40 gr oats
- 250 ml rice milk
- 1/2 cup shredded carrot (or carrot pulp from your slow juicer)
- 1/2 frozen banana
- big pinch gingerbread spice
- big pinch cinnamon
- some goji berries
- some cacao nibs
- 1 dried fig


For the Peanut Butter Maple Swirl

- 1 tbsp peanut butter (sugarfree)
- 1 tbsp rice milk
- 2 tsp maple syrup

Method


Put the banana, carrot and rice milk in a food processor and pulse until a creamy consistency.
Heat this with the oats in a small pan while stirring until it starts to bubble. Lower the heat and add the spices. Keep stirring until it reaches your desired consistency and pour the oats in a bowl.
Mix the pb, rice milk and maple syrup until smooth and well combined.
Swirl the pb mixture through the oats and top with the cacao nibs, goji berries and pieces of dried fig.

Enjoy!

Geen opmerkingen: