vrijdag 28 februari 2014

Roasted Red Pepper & Olive Zasta

Zasta!!
Wat?!
Ja, je hoort het goed, pasta gemaakt van courgette! (zucchini in het engels)
Is dat dan wel lekker?
Ja het is echt heeeeerlijk!

De meeste mensen keken me raar aan toen ik hierover begon, maar mijn zusje en moeder zijn al overtuigd! Ik heb laatst een spiraalsnijder gekocht op internet voor een heel mooi prijsje en ik ben super blij met deze aankoop! Niet alleen kun je er courgette noodles mee maken, maar ook noodles van wortel, komkommer en super veel andere groenten of fruit. En omdat de smaak van courgette heel mild en zacht is, zijn de noodles van de courgette heel goed te gebruiken als vervanging voor pasta in gerechten. Lekker zelfgemaakt sausje eroverheen en klaar!

Vult het dan wel goed, alleen maar courgette? Geloof me, het vult echt super goed! Bovendien kun je lekker veel van deze noodles opscheppen. Reken ongeveer 1 gemiddelde courgette per persoon en je hebt meer dan genoeg.

Een heerlijk en gezond gluten vrij, zuivel vrij en vegan alternatief voor een heerlijk bordje pasta!


Geroosterde Punt Paprika & Olijven Zasta



voor 2 personen

Benodigdheden:


- Spiraalsnijder of evt. een julienne rasp


Ingrediƫnten


- 2 courgettes
- 4 kleine tomaten
- 1 punt paprika
- 1/4 cup groene olijven
- 1/4 cup zwarte olijven
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- handje verse basilicum
- handje verse koriander
- sap van een halve limoen
- 1 avocado
- 6 cherry tomaatjes
- 2 el olijfolie
- wat pijnboompitjes en zonnebloempitjes


Methode


- Maak van de courgettes noodels en zet ze aan de kant.
- Snijd de punt paprika door de helft, verwijder de zaadjes en grill ze aan beide zijden in een grill pan met een beetje olijfolie.
- Stop de volgende ingrediƫnten in een keukenmachine: de kleine tomaten, olijven, gegrilde punt paprika in stukjes, basilicum, koriander, limoen sap, 1 el olijfolie en breng het op smaak met wat zout en peper.
- Mix dit geheel tot een mengsel wat nog een beetje korrelig is.
- Snijd de avocado in stukjes en zet dit aan de kant.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden rode ui en knoflook.
- Voeg de saus uit de keukenmachine toe aan de pan en laat dit even bakken zodat de saus heet is.
- Pop de cherry tomaatjes eventueel nog even in de oven of gebruik ze rauw.
- Rooster de pijnboompitjes en de zonnebloempitjes in een droge pan.
- Pak 2 grote kommen, schep hier de helft van de courgette noodles in en top met de saus, avocado, cherry tomaatjes, pitjes en eventueel nog wat extra koriander en limoen sap.

Eetsmakelijk!



--------------------- English ------------------------



Zasta!!
What?!
Yes, you heard it right, pasta made of zucchinis!
Does that even taste good?
Yes, it tastes delicious!

Most people give me a weird face when I brought this up, but I already convinced my sister and my mother! Not too long ago, I bought myself a spiralizer for a really good price on the Internet and I am really happy with this purchase! Not only can you make noodles out of zucchini, you can also make noodles out of carrots, cucumbers and many more veggies and fruits. And since a zucchini tastes mild and soft, you can easily replace your regular spaghetti for zucchini noodles. Make a yummy homemade pasta sauce to pair with it and you done!

But is this even filling? Trust me, it fills you up really well! Besides, you can have a huge plate of it. Take 1 medium sized zucchini per person and you have more then enough.

A yummy and healthy gluten free, dairy free and vegan alternative for a delicious pasta dish!

Roasted Red Pepper & Olive Zasta


For 2 persons

Kitchen tools required:


- Spiralizer or you can even use a julienne grater.


Ingredients


- 2 zucchini's
- 4 small tomatoes
- 1 red pepper
- 1/4 cup green olives
- 1/4 cup black olives
- 1 red onion
- 2 garlic cloves
- 1 hand of fresh basil
- 1 hand of fresh coriander (cilantro in US)
- juice of 1/2 lime
- 2 tbsp olive oil
- 1 avocado
- 6 cherry tomatoes
- some pine nuts and sunflower seeds


Method


- Spiralize 2 zucchini's and set aside.
- Cut the red pepper in half, remove the seeds, put both sides on a grill pan and grill them on both sides with a little olive oil.
- Put the following ingredients in a food processor: the small tomatoes, olives, grilled red pepper in pieces, basil, coriander, lime juice, 1 tbsp of olive oil and bring to taste with some salt and pepper.
- Process this until you have a still somewhat lumpy mixture.
- Cut the avocado in pieces and set aside.
- Heat up 1 tbsp of olive oil in a pan and fruit the chopped red onion and garlic in it.
- Add the sauce from your food processor and stir until the sauce is hot.
- roast te cherry tomatoes in the oven if you desire.
- dry roast some pine nuts and sunflower seeds.
- Get 2 big bowls, divide de noodles over the bowls and top with the sauce, avocado, cherry tomatoes, pine nuts and sunflower seeds and if you desire, some extra coriander and lime juice.

Enjoy!


Geen opmerkingen: