woensdag 27 november 2013

Spicy Winter Bowl

Brrr, met dit weer gaat niks boven een warme kom lekker geurende heerlijkheid. Dit gerecht is perfect voor een gure, koude winteravond en door de combinatie van verse gember, kaneel en koriander krijg je het helemaal warm van binnen. Bovendien bestaat dit gerecht uit superveel verse groenten en kruiden, vult het goed na een lange dag en het is ook nog eens super gezond. Echt het proberen waard dus! (:

Spicy Winter Bowl


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten


- scheutje olijfolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el verse gember
- 1 tl kaneel
- 2 tl chili vlokken
- 1 tl cayenne peper
- 400 gr fles pompoen
- 2 wortels
- 1 venkel
- 1/2 courgette
- 125 ml linzen
- 125 ml kidney bonen
- 2 blikken gepelde tomaten
- klein bosje verse koriander
- evt. yoghurt bij serveren

Methode


Verhit de olijf olie in een grote pan, snij de knoflook, ui en de gember fijn en bak ze samen met de kaneel, chili en cayenne peper even aan.
Snij alle groenten (pompoen, wortel, venkel en courgette) in stukken en voeg ze toe aan de pan.
Bak dit allemaal even aan voor zo'n 5 minuten.
Voeg vervolgens de tomaten in blik, linzen, bonen en de verse koriander toe en kook dit voor zo'n 45 tot 50 minuten totdat de groenten gaar zijn.
Serveer in een grote kom met een lepeltje yoghurt en nog wat verse koriander.

Eetsmakelijk!



--------------- English ----------------



Brrr, with this weather there goes nothing beyond a big bowl of steamy, fantastic smelling deliciousness. This dish is perfect for those cold and breezy winter nights and the combination of fresh ginger, cinnamon and cilantro gets you feeling warm inside. On top of that contains this dish loads of fresh veggies and spices, fills you up nicely after a long day and it is really healthy. Definitely worth trying! (:

Spicy Winter Bowl


Main dish for 4 persons

Ingredients


- splash of olive oil
- 1 red onion
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp fresh ginger
- 1 tsp cinnamon
- 2 tsp chili flakes
- 1 tsp cayenne pepper
- 400 gr butternut squash
- 2 carrots
- 1 fennel
- 1/2 zucchini
- 125 ml lentils
- 125 ml kidney beans
- 2 cans of peeled tomatoes
- small bunch of fresh cilantro
- if preferred a little yogurt for serving

Method


Heat oil in a big pan, mince the onion, garlic and ginger and fruit them together with the cinnamon, chili flakes and cayenne pepper until soften.
Cut the vegetables (butternut, carrots, fennel and zucchini) into 1 inch pieces and add them to the pan.
Saute everything for around 5 minutes.
Add the tomatoes, lentils, kidney beans and chopped up cilantro and boil everything for 45-50 minutes until veggies are cooked.
Server in a big bowl and top with a dollop of yoghurt and some fresh cilantro.

Enjoy!







Geen opmerkingen: