De ideeën borrelde natuurlijk gelijk weer op en kwam ik tot deze heerlijke combinatie: chocolade en kokos! In de ongezonde vorm bijvoorbeeld te koop als Bounty repen. Misschien erg lekker, deze snoeprepen, maar niet echt goed voor je. En daarom heb ik hier een lekker bounty havermout receptje voor je, gezond en lekker! Met de toevoeging van blauwe bessen, want ja, wie houdt hier nu niet van?!
De chocolade pinda spread zou je ook snel zelf kunnen maken, mix een lepel suikervrije pindakaas met een klein beetje cacao en bijvoorbeeld een scheutje agave siroop.
- 40 gr havermout
- 250 ml soja melk
- 1 1/2 el geraspte kokos (vers is t lekkerst)
- flinke snuf kaneel
- 1 tl maca poeder
- 1/4 cup blauwe bessen
- 1 el Dark Chocolate Dreams peanut butter (of elke andere gezonde chocolade spread)
- beetje cacao nibs
- stukjes verse kokos
Giet de soja melk en de havermout in een pannetje en verwarm dit al roerend totdat het bubbelt.
Voor een snellere manier: laat de melk en de havermout samen een nacht in de koelkast staan, de volgende ochtend hoeft het dan alleen verarmd te worden in een pannetje.
Zet het vuur lager, voeg de kaneel en de geraspte kokos toe en blijf roeren tot je gewenste dikheid. Zet het but uit en roer de maca er door. Giet dit mengsel in een kom en top met de blauwe bessen, stukjes kokos, chocolade spread en cacao nibs.
Eetsmakelijk!
------------------- English --------------------
De chocolade pinda spread zou je ook snel zelf kunnen maken, mix een lepel suikervrije pindakaas met een klein beetje cacao en bijvoorbeeld een scheutje agave siroop.
Blauwe Bessen Bounty Havermout
Ingrediënten
- 40 gr havermout
- 250 ml soja melk
- 1 1/2 el geraspte kokos (vers is t lekkerst)
- flinke snuf kaneel
- 1 tl maca poeder
- 1/4 cup blauwe bessen
- 1 el Dark Chocolate Dreams peanut butter (of elke andere gezonde chocolade spread)
- beetje cacao nibs
- stukjes verse kokos
Methode
Giet de soja melk en de havermout in een pannetje en verwarm dit al roerend totdat het bubbelt.
Voor een snellere manier: laat de melk en de havermout samen een nacht in de koelkast staan, de volgende ochtend hoeft het dan alleen verarmd te worden in een pannetje.
Zet het vuur lager, voeg de kaneel en de geraspte kokos toe en blijf roeren tot je gewenste dikheid. Zet het but uit en roer de maca er door. Giet dit mengsel in een kom en top met de blauwe bessen, stukjes kokos, chocolade spread en cacao nibs.
Eetsmakelijk!
------------------- English --------------------
Last Saturday I did my weekly shopping at the market when I came across a big hairy coconut. Since I have never bought one here in the Netherlands, because I normally only buy them on my vacations to Asia, I thought I give it a try and bought one. Once home I was faced with a big challenge: How do you open these things?! So after searching the internet and hitting the crap out of the coconut I finally cracked it in two. Luckily, I let the juice already out through a small hole. Seriously, the flesh and the juice are so so good!! Even though it is so hard getting to the good stuff, I am definitely buying these fruits much more often,
Of course lots of ideas instantly popped up in my head and that's how I came to this delicious combination: chocolate and coconut! Mostly available in the form of unhealthy treats like Bounty bars. These might be really yummy, but they are unfortunately not that good for you. That's why I came up with this yummy bounty flavored oatmeal recipe, one that is healthy and delicious! With the addition of some blueberries, because hey, who doesn't love those?!
You can easily make a chocolate peanut spread yourself by mixing one spoon of sugarfree peanut butter with some cacao powder and, for instance, agave syrup.
- 40 gr oats
- 250 ml soy milk
- 1 1/2 freshly grated coconut
- big pinch of cinnamon
- 1 tsp maca powder (optional)
- 1/4 cup blueberries
- 1 tbsp Dark Chocolate Dreams peanut butter (or any other healthy chocolate spread)
- some cacao nibs
- pieces of chopped fresh coconut
Pour the oats and the milk in a small pan and keep stirring until it starts to bubble.
For a quicker version: let the oats and the milk stand in the fridge overnight, the next day you only need to warm this up on the stove.
Lower the heat, add the cinnamon and grated coconut, and keep stirring until your desired consistency. Turn off the heat and stir in the maca. Pour the mixture in a bowl and top with the blueberries, pieces of fresh coconut, chocolate spread and cacao nibs.
Enjoy!
Blueberry Bounty Oats
Ingredients
- 40 gr oats
- 250 ml soy milk
- 1 1/2 freshly grated coconut
- big pinch of cinnamon
- 1 tsp maca powder (optional)
- 1/4 cup blueberries
- 1 tbsp Dark Chocolate Dreams peanut butter (or any other healthy chocolate spread)
- some cacao nibs
- pieces of chopped fresh coconut
Methode
Pour the oats and the milk in a small pan and keep stirring until it starts to bubble.
For a quicker version: let the oats and the milk stand in the fridge overnight, the next day you only need to warm this up on the stove.
Lower the heat, add the cinnamon and grated coconut, and keep stirring until your desired consistency. Turn off the heat and stir in the maca. Pour the mixture in a bowl and top with the blueberries, pieces of fresh coconut, chocolate spread and cacao nibs.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten