Toen ik dit at had ik echt het gevoel dat ik een heerlijk smeuïg en luchtig worteltaartje zat te eten! Bovendien is het prima een avond van te voren al voor te bereiden, dus ook een snel en gemakkelijk recept voor als je s'ochtends geen zeeën van tijd hebt.
Gebakken Worteltjes Taart Havermout
Ingrediënten
- 1/3 cup havermout
- 1/4 cup rijst melk
- 1 medium banaan
- 1/2 cup geraspte wortel
- 1/2 el gebroken lijnzaad
- 1 1/2 el water
- 1/2 el gebroken lijnzaad
- 1 1/2 el water
- 1/4 tl bak poeder
- 1/4 tl kaneel
- 1/4 tl koek en speculaas kruiden
Toppings
- gehakte walnoten
- goji bessen
- 1 el pindakaas
- bij pollen
Methode
Mix het water met het lijnzaad en laat het ten minste 10 min staan in de koelkast totdat het een slijmerige vorm heeft aangenomen, dit is de vervanger voor een eiwit. (Kan ook een dag van te voren in de koelkast worden gezet)
Prak 3/4 van de banaan fijn.
In een oven bestendige kom, mix de havermout met de bakpoeder, kruiden, wortel, banaan melk en het lijnzaad 'ei'.
Top met de overige plakjes banaan.
Bak voor ongeveer 25-30 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden C)
Top het geheel na het bakken met toppings naar keuze. Ik heb gekozen voor pindakaas, goji bessen, bij pollen en gehakte walnoten. Een beetje honing of ahorn siroop erover is ook erg lekker.
Top met de overige plakjes banaan.
Bak voor ongeveer 25-30 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden C)
Top het geheel na het bakken met toppings naar keuze. Ik heb gekozen voor pindakaas, goji bessen, bij pollen en gehakte walnoten. Een beetje honing of ahorn siroop erover is ook erg lekker.
Je kan ook het mengsel, zonder de bakpoeder, een avond van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren, de volgende ochtend hoef je dan alleen de bakpoeder toe te voegen en het te bakken in de oven.
Eetsmakelijk!
----------------- English -----------------
Yes! Here it is! My recipe for baked oatmeal, with the flavors of a delicious carrot cake. And this recipe is sugar, dairy and gluten free and vegan as well!
When eating this, I seriously felt like I was eating a fluffy and moist carrot cake! On top of that is this recipe easily prepared the night before, so it is also a very easy and quick recipe if you don't have that much time in the morning.
Baked Carrot Cake Oats
Ingredients
- 1/3 cup oats
- 1/4 cup rice milk
- 1 medium banana
- 1/2 cup grated carrot (or carrot pulp from the juicer)
- 1/2 tbsp flax meal
- 1 1/2 tbsp water
- 1/4 tsp baking powder
- 1/4 tsp cinnamon
- 1/4 tsp gingerbread spice
Toppings
- 1 tbsp peanut butter
- goji berries
- crushed walnuts
- bee pollen
Method
Mix the water with the flax meal and let it sit in the fridge for at least 10 minutes until gooey, this is a replacement for an egg white. (Can be done the night before)
Mash 3/4 of the banana.
In an oven proof bowl, mix the oats with the baking powder, spices, carrot, banana, milk and flax 'egg'.
Top with the rest of the banana.
Bake this for around 25-30 minutes until golden in a pre-heated oven. (180 degrees C/350 F)
After baking, top with your toppings of choice. I used peanut butter, goji berries, bee pollen and crushed walnuts. A drizzle of honey or maple syrup is yum too.
You can prepare the mixture the night before, this way you only have to put it in the oven and bake it in the morning.
1 opmerking:
Hey from Volrecepten!
You already are on the Dutch page, would you like to be found on the Belgian too?
Visit Volrecepten.be and add your blog as you know :)
Have a nice day!
Een reactie posten