vrijdag 28 maart 2014

Strawberry Cheese Cake Oats

Jaaa, dit gaan jullie lekker vinden! Een heerlijke kom havermout, Strawberry Cheesecake style! Vooral voor de vegans en mensen met een lactose intolerantie onder ons is dit een geweldig recept. De roomkaas in dit recept is namelijk gemaakt van cashew noten(!) en geen zuivel. Compleet plantaardig dus en ook nog eens lekker gezond. Het recept voor de Cashew Roomkaas staat ook op mijn blog en is echt super makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. In combinatie met de aardbeien en havermout maakt dit alles een super romig, lekker en gezond ontbijtje.

Meer woorden heb ik hiervoor niet nodig, gewoon zelf uitproberen!


Strawberry Cheesecake Havermout


Ingrediënten


- 40 gr havermout (ik gebruik gluten vrij)
- 250 ml ongezoete amandel melk
- flinke snuf kaneel
- 1/2 cup aardbeien
- 1 el Cashew Roomkaas
- goji bessen

Methode


Ik week de havermout en de amandel melk altijd een nacht in de koelkast om het beter verteerbaar te maken en de bereidingstijd te verkorten, maar dit is optioneel. Giet beide ingrediënten in een pannetje op hoog vuur. Roer totdat het begint te bubbelen en zet het vuur lager. Voeg de kaneel en een deel van de aardbeien toe en roer het tot een papje. Zet het vuur uit en giet de havermout in een kom. Top met de rest van de aardbeien, goji bessen en een lepel Cashew Roomkaas. Besprenkel het geheel eventueel met een beetje agave siroop.

Eetsmakelijk!




------------------------- English -------------------------




Yes people, you are going to love this! A delicious bowl of oats, Strawberry Cheesecake style! Especially for vegans and for those who are lactose intolerant this is the perfect recipe. This because the cream cheese in this recipe is made of cashews(!) instead of dairy.Completely plant based and thus also healthy. The recipe for the Cashew Cream Cheese can be found on my blog and is super easy to make, with just a few ingredients. In combination with the strawberries and oats this makes a super creamy, delicious and healthy breakfast.

No more words needed, just find out for yourself!


Strawberry Cheesecake Oats


Ingredients


- 40 gr oats (I used gluten free)
- 250 ml unsweetened almond milk
- big pinch of cinnamon
- 1/2 cup strawberries
- 1 tbsp Cashew Cream Cheese
- goji berries

Method


I always soak the oats in the almond milk overnight in the fridge to make it easier to digest en to speed up the cooking process, but this is optional. Pour both ingredients in a small pan on high heat and stir until is starts to bubble. Turn the heat down and add a part of the strawberries and the cinnamon. Stir until your desired consistency and pour the oats in a bowl. Top with the rest of the strawberries, Cashew Cream Cheese and goji berries.

Enjoy!

Geen opmerkingen: