dinsdag 29 april 2014

Banana Fig Cheesecake Oats

I love oats! Misschien was dat al duidelijk haha, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Het is verreweg mijn favoriete ontbijtje, ontbijt is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Er zijn mensen die niet ontbijten, nou daar snap ik dus echt niks van. Als ik s’ochtends wakker word moet ik echt iets eten anders komt het de rest van de dag niet goed met me. Een goed en gezond ontbijt in de morgen doet echt wonderen voor een mens, het geeft je de hele dag door energie, het is goed tegen een ochtend humeur en bovendien zorgt het er ook voor dat je minder hongerig bent door de dag heen. Gotta love breakfast! 

Banaan & Vijgen Cheesecake Havermout


Ingredienten


- 40 gr havermout (ik gebruikte gluten vrij)
- 250 ml ongezoete soja melk
- flinke snuf kaneel
- 2 verse vijgen
- 1 banaan
- 1 el Cashew Roomkaas

Methode


Ik week de havermout en de amandel melk altijd een nacht in de koelkast om het beter verteerbaar te maken en de bereidingstijd te verkorten, maar dit is optioneel. Prak een deel van de banaan en een deel van de vijgen fijn. Giet de soja melk en havermout in een pannetje op hoog vuur. Roer totdat het begint te bubbelen en zet het vuur lager. Voeg de kaneel en het bananen vijgen mensgel toe en roer het tot een papje. Zet het vuur uit en giet de havermout in een kom. Top met de rest van de banaan en de vijgen en een lepel Cashew Roomkaas.

Eetsmakelijk




---------------------- English ----------------------




I love oats, you probably already knew that, but I just like to tell people that I guess :p. It is by far my favorite type of breakfast and maybe even my favorite meal of the day. There are people that skip breakfast (I know, shocking right?!), well I don't get that at all! When I wake up in the morning I have to eat something or otherwise I won't be able to function that day. Which isn't that strange, because a good breakfast does some real wonders to a human being: it will provide energy throughout the day, it helps against grumpiness (I promise you), and it will make you less hungry during the day. Gotta love breakfast!

Banana Fig Cheesecake Oats


Ingrediƫnten


- 40 gr oats (I used gluten free)
- 250 ml unsweetened soy milk
- big pinch cinnamon
- 1 banana
- 2 fresh figs
- 1 tbsp Cashew Cream Cheese

Method


I always soak the oats in the almond milk overnight in the fridge to make it easier to digest en to speed up the cooking process, but this is optional. Mash together a part of the banana and a part of the figs. Pour the oats with the milk in a small pan on high heat and stir until is starts to bubble. Turn the heat down and add the banana fig mixture and the cinnamon. Stir until your desired consistency and pour the oats in a bowl. Top with the rest of the banana and the figs and the Cashew Cream Cheese.

Enjoy!

Geen opmerkingen: