zaterdag 26 april 2014

Raw Berry Cheesecake

Dit was tot nu toe een van mijn grootste successen! Een cheesecake vrij van suiker, gluten, room en andere dierlijke producten. Ik heb raw cheesecake leren maken tijdens een hele leuke workshop met allemaal andere bloggers georganiseerd door Aleid van www.rawfullynuts.com. Ik heb het echt super gezellig gehad die middag en het was een feestje om de cheesecake te leren maken! Het geweldige van dit recept is dat je iets maakt wat én geweldig lekker is én dus ook nog eens gezond is. Een taart als deze kun je tijdens elk feestje of gelegenheid serveren en iedereen zal het lekker vinden. Bovendien zullen ze allemaal versteld staan als je ze verteld dat er helemaal geen roomkaas is gebruikt bij het maken ervan. 

Ik heb deze taart gemaakt voor de Paas brunch dit jaar. Ik wilde namelijk iets maken wat niet 'gezond' smaakt en waar ik zelf ook dubbel en dwars van zou kunnen genieten. Bovendien is het natuurlijk een juweeltje om naar te kijken wat super vrolijk staat op tafel. De woorden 'ooooh', 'wauuuw' en 'moooi' hoorde ik dan ook uit alle hoeken komen terwijl ik de taart voor iedereen op tafel zette. Super leuk is het om mensen te verassen met je creaties, wordt je zo trots van hihi. 

Dus heb je een feestje, verjaardag of speciale gelegenheid en wil je iets wat prachtig, lekker en gezond is op tafel zetten? Maak deze Raw Berry Cheesecake!


Raw Berry Cheesecake


Ingrediënten


Voor de bodem:

- 2 cups walnuten
- 10 verse ontpitte dadels
- snufje grof zee zout

Voor de cheesecake vulling:

- 3 cups geweekte cashew noten (minstens 4 uur, ik heb ze een nachtje laten weken)
- 1/2 cup kokos olie
- 1/2 cup ahoorn siroop
- merg van 1 vanille stokje
- sap van 1 citroen
- rasp van 1/2 citroen
- 3/4 cup water

Voor de topping:

- aardbeien
- blauwe bessen
- rode bessen
- frambozen

Methode


1. Doe de walnoten, zout en de dadels in een keukenmachine en vermaal dit totdat je een plakkerig mengsel hebt. Het hoeft niet helemaal fijngemalen te zijn, als het maar plakt.
2. Vorm met dit 'deeg' een bodem in een springvorm door dit goed aan te drukken met je handen en vingers.
3. Zet de springvorm in de vriezer terwijl je de vulling maakt.

4. Giet de cashew noten af en gooi ze in je blender samen met de gesmolten kokos olie, ahorn siroop, vanille, citroen sap en citroen rasp en blend dit terwijl je net zolang van het water toevoegt totdat het compleet vermengt.
5. Blend alles tot een mooi glad geheel en giet dit in de springvorm op je bodem.
6. Zet dit minstens een uur in de vriezer voordat je hem gaat versieren

7. Versier nu de cheesecake met wat je maar wil, gebruik je fantasie!
8. Zet de cheesecake tenslotte nog zo'n 2 uurtjes in de vriezer zodat hij helemaal kan uitharden.

9. Haal hem voor het serveren eventjes uit de vriezer zodat hij iets kan ontdooien en bewaar hem in de koelkast (als dit nodig is haha).

Geniet ervan!



------------------------ English ---------------------------




This recipe is one of my biggest successes until now! A cheesecake with no refined sugar, gluten, cream cheese or other animal products. I learned how to make raw cheesecake during a workshop with other bloggers hosted bij Aleid for www.rawfullynuts.com. I had an amazing day and it was a real treat to make these cheesecakes with everyone! The best part about this recipe is that you are making something that is absolutely delicious and even good for you. A cake like this can be served at any party or occasion and everybody will like it. Besides, they will all be stunned when you tell them there was no cream cheese involved in the making of this super creamy treat.

I made this cheesecake for this year's easter brunch. I wanted to make something that doesn't taste 'healthy' (as my mom calls it) and what I can enjoy as much as anyone else. On top of that, this dessert is a beauty to look at and looks so colorful on an easter brunch table. The words 'oooohh', 'woooow' and 'prettyyyyy' where not spared when I served this cheesecake if front of everyone. I just love to surprise people with my creations, make me so proud inside. (:

So do you have a party, birthday or special occasion and you want to serve something healthy, beautiful and absolutely delicious? Make this Raw Berry Cheesecake!

Raw Berry Cheesecake


Ingredients


For the crust:

- 2 cups walnuts
- 10 fresh dates (pitted)
- pinch of course sea salt

For the filling:

- 3 cups soaked cashews (at least 4 hours, but I did overnight)
- 1/2 cup coconut oil
- 1/2 cup maple syrup
- inside of 1 vanilla bean
- juice of 1 lemon
- zest of 1/2 lemon
- 3/4 cup of filtered water

For the topping:

- strawberries
- blueberries
- red currants
- raspberries

Method


1. put the walnuts, dates and salt in a food processor and process until you've got a sticky consistency. It doesn't have to be really fine, as long as it sticks together.
2. Press this mixture into a spring form to make a crust.
3. Put this in the freezer while you are making the filling.

4. Drain the cashews and put them in your blender and add the remaining ingredients minus the water. 5. Blend and add in the water evenly until everything is completely mixed.
6. Blend this until you've got a fully incorporated, smooth and creamy consistency.
7. Add the filling into the spring from on the crust.
8. Put this back in the freezer for at least an hour before you start decorating it.

9. Now you can decorate the cheesecake with the berries you want, use your fantasy!
10. Put the cheesecake back in the freezer for at least 2 hours so that it can harden completely.

11. Leave at room temperature for a few minutes before serving so that it can defrost a little and store in the fridge (if this is even necessary haha).

Indulge!



1 opmerking:

Sanne zei

Ziet er echt super lekker uit Ninian! Wat voor keukenmachine gebruik je als ik vragen mag?