Je hebt wel eens van die winter dagen dat je een lange wandeling in de kou hebt gemaakt en het enige waar je naar verlangt als je thuiskomt is om met een grote kom heerlijke, romige warme chocolade melk voor de open haard te kruipen. Wie zegt dat die warme choco ongezond moet zijn? Nadat ik een gelijksoortig recept zag van een gezonde warme chocolade melk wist ik gelijk dat ik deze moest maken. Nu wist ik niet meer waar ik het recept had gezien dus heb ik mijn eigen versie bedacht. Normaal gesproken was ik helemaal niet zo'n liefhebber van warme chocolade melk, omdat het naar mijn smaak veel te suikerig was en ik werd er altijd een beetje misselijk van, maar deze versie is geweldig! Het is romig, zoetig, een beetje nootachtig en smaakt naar heerlijke goede chocolade. Perfect dus hiervan met familie en vrienden te genieten na een lange wandeling op kerstdag of gewoon op een koude winter dag wanneer je zin hebt in een heerlijke kom warme choco. En wie houdt er nou niet van een heerlijk lekkernij die ook nog eens goed voor je is?
Warme Chocolademelk (voor Kerst)
Ingrediƫnten
- 1 1/4 cup amandel melk (ongezoet)
- 2 tl biologische rauwe cacao
- 1 tl amandel pasta
- 1 el dadel stroop
- 1 snuf koek en speculaaskruiden
- 1 snuf kaneel
Methode
Giet alle ingrediƫnten in een pannetje en meng alles met een garde op laag vuur.
Blijf roeren tot alles is gemengd en het warm begint te worden, maar laat het niet koken.
Wanneer het warm genoeg is giet je dit heerlijke chocolade goedje in een kom.
Genieten maar!
------------------ English --------------------
(Christmas) Hot Chocolate
Ingredients
- 1 1/4 cup of almond milk (unsweetened)
- 2 tsp organic raw cacao
- 1 tsp almond butter
- 1 tbs date syrup
- 1 pinch gingerbread spice
- 1 pinch cinnamon
Method
Pour al the ingredients in a small pan and whisk everything together over a low heat.
Keep whisking till everything is combined and it started to become hot, but don't let it boil.
When it's hot enough pour this chocolaty goodness in a big mug.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten