donderdag 2 januari 2014

Quinoa with Balsamic Roasted Veggies and Parma ham

Een simpel, makkelijk en snel diner helemaal voor jezelf.

Quinoa met Balsamico Groenten en Parma ham


Ingrediƫnten


- 1/3 cup quinoa
- 1/4 courgette
- 1 rode puntpaprika
- 1 grote hand spruitjes
- 2 dunne plakjes parma ham
- 8 cherry tomaatjes
- 1 kleine wortel
- 1 el zonnebloem pitjes, geroosterd
- 2 el olijf olie
- 2 el balsamico azijn
- beetje rucola

Methode


Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Kook de quinoa in dubbel de hoeveelheid water (2/3 cup) met een snuf zee of Himalaya zout 12 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in halfjes en snijd de wortel, courgette en punt paprika in stukken. Verscheur de parma ham en doe alles in een ovenschaal. Roer de olijfolie en 1 el balsamico erdoor samen met wat peper en zout naar smaak.
Bak dit alles voor 20 minuten, roer alles af en toe door en voeg de cherry tomaatjes in halfjes de laatste 5 minuten toe.
Roer na het bakken de quinoa en de zonnebloem pitjes erdoor en verdeel dit en de rucola laagje voor laagje op een bord. Besprenkel met 1 el balsamico azijn.


Eetsmakelijk!




------------------ English ------------------




A simple, easy and quick dinner for one.

Quinoa with Balsamic Veggies and Parma ham 


Ingredients


- 1/3 cup quinoa
- 1/4 zucchini
- 1 red pointed pepper (paprika)
- big handful of brussels sprouts
- 2 thin slices parma ham
- 8 cherry tomatoes
- 1 small carrot
- 1 tbsp sunflower seeds, roasted
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp balsamic vinegar
- some arugula (rocket)

Method


Pre heat the oven on 220 degrees celsius.
Cook the quinoa in double the water (2/3 cup) with a pinch of sea or himalayan salt on low heat for 12 minutes with the lid on.
Clean and cut the brussels sprouts in halves and the carrot, zucchini and pointed pepper in pieces. Put everything in an brownie brownie baking tray and add the parma ham in pieces. Toss everything with the olive oil, 1 tbsp of balsamic vinegar and some pepper and salt to taste.
Bake this for 20 minutes, stir occasionally and add the cherry tomatoes in halves the last 5 minutes.
After baking, stir in the quinoa and sunflower seeds and layer everything on a plate with the arugula.
Drizzle 1 tbsp of balsamic vinegar on top.

Enjoy!

Geen opmerkingen: