Pindakaas en Bananen ijs Havermout
Ingrediƫnten
- 40 gr havermout
- 250 ml soja melk (ongezoet)
- 1/2 bevroren banaan
- flinke snuf kaneel
- 1 el pindakaas (zonder suiker)
- 1 medjool dadel
- 1 gedroogde vijg
- klein handje gemende nootjes in grove stukjes
- klein handje goji bessen
Methode
Stop de bevroren banaan en een beetje van de soja melk in een food processor en mix tot een volledig gladde massa. Giet de rest van de melk, havermout en het bananen mengsel in een pannetje en breng het al roerend aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de kaneel toe en blijf roeren tot een papje. Giet de havermout in een kom en top met de pindakaas, stukjes noot, goji bessen en stukjes dadel en gedroogde vijg.
Eetsmakelijk!
--------------- English -----------------
Peanut butter and banana! An oldie goldie and one of my favorite combinations since my time in the US. On spelt bread, crackers, in smoothies and really delicious in your oatmeal! This morning I really craved this but I only had frozen bananas... But I came up with a great idea so that you can also use frozen bananas in your warm oatmeal. The advantage of this idea is that it makes your oatmeal really creamy and spreads the flavor super evenly. If you love peanut butter and have never tried it in your oatmeal then I really recommend you trying this!
PB&Banana ice cream Oats
Ingredients
- 40 gr oats
- 250 ml soy milk (unsweetened)
- 1/2 frozen banana
- big pinch cinnamon
- 1 tbs peanut butter
- 1 medjool date
- 1 dried fig
- little handful of mixed nuts, chopped
- little handful goji berries
Method
Put the half banana and a little of the soy milk in a food processor and pulse until completely smooth. Put the rest of the milk, oats and the banana mixture in a small pan an stir until it starts to boil. change to a lower heat, add the cinnamon and keep stirring until it reaches your desired consistency. Pour the oatmeal into a bowl and top with the peanut butter, chopped nuts, goji berries and pieces of dried fig and medjool date.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten