vrijdag 13 december 2013

Salad with Roasted Veggies & Crispy Parma ham

Grote dinner salades zijn mijn absolute favoriet! Salades zijn makkelijk, snel, super gezond en de variaties zijn eindeloos! Erg lekker in combinatie met een bijgerecht zoals bijvoorbeeld mijn recept voor zoete aardappel en pastinaak frietjes.

Salade met geroosterde groenten & knapperige ham


voor 2-3 personen

ingrediƫnten


- 200 gr gemengde sla
- 1 punt paprika
- 1 kleine courgette
- 10 cherry tomaatjes
- 1 bol mozzerella
- 1/2 avocado
- handje zwarte olijven
- 6 plakjes parma ham
- handje pijnboom pitjes
- handje zonnebloem pitjes

Method


Grill de parma ham in een grill pan totdat ze knapperig zijn en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Grill de punt paprika en courgette in dezelfde pan.
Rooster de pijnboom pitjes en de zonnebloem pitjes in een droge pan met wat zeezout.
Snijd de tomaatjes en olijven in halfjes en de mozzarella en avocado in stukjes.
In een grote kom, meng de sla, tomaatjes, olijven, mozzarella, avocado en de geroosterde groeten.
Breek de parma ham erover heen en bestrooi met de geroosterde pitjes.
Serveer met je favoriete zelfgemaakte simpele dressing of gewoon wat balsamico azijn, olijf olie en zout en peper.

Eetsmakelijk!



---------------- English -------------------



Big dinner salads are the best! They are easy, quick, really healthy and the variations are endless! Really good with a side dish like my recipe for sweet potato and parsnip fries.

Salad with roasted veggies & crispy parma ham


serves 2-3 persons

ingredients


- 200 gr mixed greens
- 1 big red pepper (or bell pepper)
- 1 small zucchini
- 10 cherry tomatoes
- 1 bal of mozzarella
- 1/2 avocado
- handful of black olives
- 6 slices of parma ham
- handful of pine nuts
- handful of sunflower seeds

Method


Roast the parma ham in a grill pan until crispy and put them on a paper napkin.
Roast the red pepper and zucchini in the same grill pan.
Dry roast the pine nuts and sunflower seeds with some sea salt.
Cut the cherry tomatoes and the olives in halves and cut the mozzarella in pieces.
In a large bowl, combine the greens, tomatoes, olives, mozzarella, avocado, zucchini and red pepper.
Break the crispy ham on top of the salad and top with the roasted pin nuts and sunflower seeds.
Dress with your favorite home made simple dressing or just with some balsamic vinegar, olive oil, salt and pepper.

Enjoy!




Geen opmerkingen: