maandag 3 februari 2014

Carrot, Apple & Ginger Juice

Fel oranje, zoet en licht verwarmend met heel veel gunstige gezondheidsvoordelen! Wortel staat bekend om het stimuleren van de lever, een niet goed functionerende lever kan namelijk aardig wat klachten veroorzaken, zoals eczeem. Bovendien kunnen wortels ziektes als obesitas, bloedvergiftiging, alzheimer en tandvleesziekten tegen gaan. In wortels zitten ook goede antioxidanten zoals betacaroteen, die vrije radicalen in het lichaam bestrijden.

Gember staat daarnaast al eeuwen lang bekend voor zijn geneeskrachtige werking, het boost het immuunsysteem en gember heeft ook een ontstekingsremmende werking. Bovendien werkt deze wortel ook verwarmend, ideaal dus voor deze koude winterdagen.

Wortel, Apple & Gember Sap


Voor 0,75 liter

Ingrediƫnten


- 2 cups wortelen
- 1 cm blokje gember
- 1 appel
- ongeveer 2 cups gefilterd water

Methode


In je slowjuicer, gooi eerst de wortel, daarna de gember en dan de appel erdoor heen. Als laatste giet je het water erdoor.

Gebruik je een kaasdoek? Gebruik dan de methode beschreven in deze post.

Je kan het sap, in een fles met dop, een paar dagen bewaren in de koelkast.
Goed schudden voor gebruik.

Geniet ervan!



-------------------- English ---------------------



Bright orange, sweet and a little warming with lots of health benefits! Carrot is known for stimulating the liver, a not proper functioning liver can cause for instance eczema. Besides, carrots fight diseases like obesity, blood poisoning, Alzheimer's disease and gum diseases. Carrots also contain lots of healthy antioxidants, such as beta carotene, which combats free radicals in the body.

Ginger is also know for ages due to its medicinal powers. It boosts the immune system and it is anti-inflammatory. Besides that, it also warms up the body, which is ideal during these cold winter days.

Carrot, Apple & Ginger Juice


for 0,75 liters

Ingredients


- 2 cups carrot
- 1 cm piece of ginger
- 1 apple
- around 2 cups of filtered water

Method


Using a slowjuicer, first put in the carrot, then the ginger and the apple. Finish by pouring in the water.

If you want to use a cheesecloth, use the method described in this post.

You can keep this juice, with the lid on, for a couple days in the fridge.
Shake well before using.

Enjoy!

Geen opmerkingen: